Bakan Bilgin açıkladı: EYT'de süreç nasıl ilerleyecek?

4ktr
0

 


Bakan Bilgin açıkladı: EYT'de süreç nasıl ilerleyecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir televizyon programında EYT ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Bilgin, "EYT süreç nasıl işleyecek?, EYT'liler ilk maaşı ne zaman alacak?" gibi sorulara açıklık getirdi.


Bakan Bilgin, EYT'de sürecin nasıl ilerleyeceğine ilişkin bilgi verdiği programda şu ifadeleri kullandı:

İşin teknik çalışması var. Ekonomi çalışması var. alternatifleri hesaba katarak yapmak lazım. Maliyenin tarafıyla ilgili çalışmamız var. Siyasi tarafı var. Sayın cumhurbaşkanımız ve TBMM'yi etkileyen bir durum. Yazın konuyu ele aldığımızda bin 500 iken artacağını düşünüyoruz.

EYT SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

Biz hazırlıklarımızın son aşamasındayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması sonrası dosyaların birleştirilerek değerlendirilmesi ve son hali Meclis sürecine intikal ettirmek. Sorunuzun cevabını Meclis verecek. Biz teknik hazırlıklarımızı milletvekilleri grupla yaptıktan sonrasına karışmayız. Biz Ocak ayı içerisinde Meclis'e intikal edeceğiz. Bizim görev alanımız belli.

"SORUNUN ÇÖZÜLEBİLMESİ İÇİN KAYIT İÇİ İSTİHDAM OLMASI LAZIM"

8 Eylül 99 tarihinde çalışanlar, bir gün yasa değişiyor. Kademeli olarak yaşlar getirdik deniyor. Keyfi olarak yapılmamış. Süreç başlatılırken şuna bakılmış. Türkiye'de ortalama bir emeklinin en az 3 çalışan tarafından emeklilik primleriyle finanse edilmesi lazım. Sistemin devamlılığı açısından böyle sisteme ihtiyaç var. Reform yapalım düzeltelim denmiş. 2008'de de böyle bir düzenleme var. Çalışma hayatına girdiğimizde kuralları bilerek girdik deniyor. Yapılan düzenlemenin etkisi var. 2.1 bizim aktif pasif oranımız. 1.7'ye düşürebiliriz. Bu sorunun çözülebilmesi için kayıt içi istihdam olması lazım.


DOĞUM VE ASKERLİK BORÇLANMALARI

Borçlanma konusunda bir yanlış var. 8 Eylül 1998'in önüne çıkacak konular bellidir. Askerlik, doğum gibi. Ama 'Eksik prim günüm var' bunların dışında. 1000 gün eksikse ödeyecekler, emekli olacaklar. 'Seçimden önce şunu yapacaklar.' diye bir derdimiz yok. Bunlar popülist çalışmalar değil. Sorunları ele alıyoruz.







film izlehd film izleyabancı dizi izleyabancı film izleaksiyon film izlebilimkurgu film izlewatch movieswatch hd movieswatch foreign serieswatch foreign movieswatch action movieswatch science fictionफिल्में देखेंएचडी फिल्में देखेंविदेशी सीरीज देखेंविदेशी फिल्में देखेंएक्शन फिल्में देखेंविज्ञान-फाई देखेंभारतीय फिल्में देखें,

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)